Fietstocht 2018

Medewerkers van het Steekhistorisch Centrum in Slagharen schreven op maandagmorgen, tweede pinksterdag, weer een groot aantal deelnemers in voor de traditionele pannenkoekenfietstocht. Voor de deelnemers was een route uitgezet van ongeveer veertig kilometer. Onderweg was er een versnapering en aan het eindpunt van de tocht wachtten heerlijke pannenkoeken op de deelnemers in de schuur van de fam. Nieuwland te Schuinesloot.

Bron: De Posthoorn september 2018

De fietstocht

Pinkstermaandag 21 mei.

De tweede pinksterdag bracht een flink aantal bezoekers op de been richting museum Slagharen, waar traditiegetrouw de deelnameformulieren met daarop een fietsroute werden uitgereikt aan de leden van het SHC. Overigens tegen betaling kon iedereen eraan deelnemen. De tocht had een lengte van ongeveer 40 km en voerde langs Keiendorp, Lutten, Collendoom, de Marslanden richting de markt te Hardenberg. Vandaar via Heemse over nieuwe fietspaden en tunnels langs de Vecht naar Rheeze en Diffelen. Onderweg werd men verrast door ‘good-old’ Herman met een verse mandarijn. Terug langs de Oldemeijer noodgedwongen terug richting Heemse en via de Jachthuisweg, de Zwartedijk en Herenstraat naar Schuinesloot waar de fa. Nieuwland Machines opnieuw een grote hal ter beschikking had gesteld voor het Streekhistorisch Centrum.

Een flink aantal museummedewerkers had daar tafels en stoelen klaar staan voor de ‘uitgeputte’ fietsers (221) om hen met pannenkoeken weer op krachten te brengen. In de pannenkoekenhal werkten de deegmengsters, baksters, afwassers, koffiezetters, frisdrankverkopers en manussen van alles zich in het zweet om alles klaar te krijgen om de leden een leuke middag te bezorgen.

Een en ander is betaalbaar voor het museum dankzij enkele sponsoren, zoals de fam. Nieuwland en de fam. Scholing die de honderden eieren benodigd voor de pannenkoeken beschikbaar stelde en het veebedrijf Remerink, dat de vele liters melk daarvoor leverde.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider
Fietstocht 2017