Boekpresentatie

Donderdagmiddag was de presentatie van het boek ‘Het huis bij de paal deel 2’ van Reinder Sanders. Dat gebeurde in de Haarslag het tentoonstellingsgebouw van Het Oale Meestershuus in Slagharen.

Waarnemend voorzitter Albert Jan Nijeboer heette de genodigden een hartelijk welkom waarna hij het woord gaf aan de schrijver van het boek. Deze legde uit hoe hij ertoe kwam het verhaal na zijn kindertijd te vertellen. Zijn puberjaren, studietijd van Ulo en Kweekschool, met alle gebeurtenissen die intussen plaatsvonden in het gezin. Hij beëindigde zijn korte speech met het naar voren halen van zijn oudste zus Han Webbink uit Almelo om haar het eerste gesigneerde exemplaar aan te bieden.

foto: Gerrit Brokelman

Het boek gaat ook over zijn werk als onderwijzer en het ontstaan van zijn eigen gezin. Het wonen resp. in Eeserveen, Onstwedde, Tange-Alteveer, Slagharen en Lutten. Het slot van het boek is de verhuizing van Lutten naar de Schuineslootweg 79.

Het boek is verkrijgbaar voor € 15 bij de fam. Sanders aan huis Tweede Blokweg 8  (tel. 0523 681351) of te bestellen voor € 20 via hetoalemeestershuus@home.nl