Opening museumjaar 2018 SHC Slagharen

Op 7 april a.s. is de officiële opening van het museumjaar 2018 van het SHC Slagharen om 14.00 uur in de Haarslag achter het museum. Na een welkomstwoord van onze waarnemend voorzitter dhr. Albert Jan Nijeboer, zal dhr. Ab Bout ons iets vertellen over de nieuwe expositie en over amateurkunst in het algemeen.

Een aantal vrijwilligers is al weer een hele tijd bezig met de opbouw van de expositie 2018. Die is dit jaar geheel gewijd aan amateurkunst in onze regio. Via onze oproep, in de Posthoorn van vorig jaar, hebben ongeveer 30 personen gereageerd. Het resultaat: een prachtige verzameling huisvlijt van schilderijen, borduurwerk, iconen, houtsnijwerk, houtdraaiwerk, sieraden en keramiek. Prachtig om te zien wat er zo allemaal gemaakt wordt. Na de officiële opening is er gelegenheid om de expositie te bekijken en, onder het genot van een hapje en een drankje, even gezellig bij te praten.

Vanaf 10 April is het museum weer voor het publiek geopend. Iedereen is van harte welkom om dit te bekijken, echt de moeite waard.