Sint op museumbezoek

Zaterdagmiddag 25 november was de Sint met zijn Pieten in het museum ’t Olde Meestershuus in Slagharen. Daar ontving hij op een speciale auditie een groot aantal kinderen met pappa’s, mamma’s, opa’s en oma’s.

Bij binnenkomst stond de welkom Piet die na een begroetingsritueel de gasten binnenliet. Daar zat de schmink Piet klaar om de kinderen een roetveeg te geven en een kleurtje op de lippen. Daarna ging het naar de zing Pieten waarna de Pepernoten Piet hen opwachtte om samen pepernoten te kneden en te bakken. Vervolgens naar de rijm Piet en dan…..ja op auditie bij Sint en Hoofdpiet. Alle kinderen zongen voor de Goedheiligman en de Hoofdpiet was hartelijk en gul met strooigoed. Buiten dartelden de verkeersregel Pieten door de bussen van het streekvervoer om de reizigers ook van het suikergoed te laten delen. Geweldig hoe de chauffeurs en de reizigers hierop reageerden. Een fantastische middag die menig kinder- en ouder hart sneller deed kloppen. Top olde Meestershuus.

Voor meerdere foto's zie ons fotoalbum.