Sunterkloashuus 2016

Op 26 november was Sinterklaas met zijn pieten in het museum is Slagharen neergestreken. Veel kinderen hebben, met hun papa, mama, opa en oma een bezoek gebracht aan de goedheilig man. Eerst kwamen ze bij de knutselpiet, waar ze een hoofdband konden maken met hun naam erop geschreven. Daarna op naar de pepernotenbakpieten, die druk in de weer waren met bakken. Ook de kinderen mochten zelf pepernoten bakken. In de mooie kamer van het museum, zat de rijmpiet. Hij maakte voor elk kind een rijmpje, en dat werd erg gewaardeerd. Als laatste, en natuurlijk het belangrijkste, een bezoek aan sinterklaas en de hoofdpiet. Sommige kinderen vonden dat wel erg spannend, vooral als de sint vroeg om een liedje te zingen. Het hele museum was door een groot aantal vrijwilligers, weer helemaal ingericht als pakjeshuus. Overal stonden pakjes voor de kinderen uit Slagharen. Al met al was het een hele leuke dag.